torstai 2. toukokuuta 2013

kookospähkinä.

Seuraava postaus koskee yleistä sarjakuvien aihetta... Kookospähkinän rikkomista!

ostettiin kaupasta hetken mielijohteesta kookospähkinä. Kuten elokuvissa, se oikeasti on kovaa kamaa...:D
Sitä ei siis todellakaan vain kopauteta rikki, vaan siihen tarvitsee kovemmat välineet... Eli meidän tapauksessamme...Poran ja vinkan!

Tässä näkyy välineistöä. Kimmo porasi kookospähkinään reikää kun minä pidin kiinni pähkinään kiinnitetystä vinkasta.
 Jotenkin aika koominen näky, kun tuollainen ruoka-aineeksi tarkoitettu pähkinä vinkassa kiinni ja iso pora vieressä valmiina poraamaan siihen reiän :D


Kookospähkinään saatiin kuin saatiinkin reikä!! Ajateltiin kaataa kulhoon sisältä kookosmaidot, mutta sieltä tulikin teelusikallisen verran läpinäkyvää lirua... ja ikävä kyllä tähän arvokkaaseenkin liruun oli sekoittunut moratessa tullutta pölyä.. Eli ei kookos maitoa vettä(?) meille tällä kertaa.


Kookoksen kova kuori pois! Tuossa välissä taidettiin (en muista :D) työntää veitsi tuonne reikään, niin että se sai pienen halkion kuoreen aikaan.

Siinä on meidän arvokas kookosliha!

ja vielä puoliksi!
Näin sain helposti kookopähkinän kuorituksi. Sotkuakin tuli minimalisesti, joten aika hyvä tulos! lihan sai kivasti leikattua paloiksi, ja raastoin paloista vaihtelevan kokoista raastetta, osa pienempää hippua ja osa pureskeltavia paloja. Onneksi en alunperinkään ollut niin paljon sen kookosveden perään, mutta jos vielä halkaisen kookospähkinän ja haluan sitä vettä käyttää, niin pitää googlettaa miten sen saisi valutettua tuolta puhtaana ulos.

Pikkusiskoni käytti raastettani ja teki kookos-pistaasi muffinsseja. Puolet pähkinästä jäi vielä koskemattomana odottamaan kutsumustaan, pitäisi keksiä joku ohje joka tekisi hyvin kunniaa tuoreelle kookospähkinälle. Ehkei ihan mitään tälläistä paistamista, siihen voi ihan yhtä hyvin käyttää kaupan valmisraastetta... Katsotaan mitä keksin :)

Edit//: Löysin sivun josta löytyy hyvä tapa saada ne vedet kookospähkinästä ulos! täällä se selitetään hyvin ja ymmärrettävästi! Tosin outoa että tuosta kookospähkinästä tuli niin paljon vettä :0 (siellä on kuva jossa tavallinen juomalasi on lähes täynnä kookosvettä). Meillä taisi olla kuiva yksilö?

EditEdit//: Löysin samasta blogista jutun vielä nuorenkin kookospähkinän avaamisesta!! Niitä kuulemma saa ruohonjuuresta, ja heti alkoi tekemään mieli... <3
Siitä saa varmaan tehtyä vaikka mitä herkkuja!! ja niissä on sitä kookosvettäkin enemmän kuin yksi teelusikallinen ;)
Ainiin tässä on linkki siihen!


2 kommenttia:

  1. Apua... päähäni pamahti soimaan M.A. Nummisen kappale "Kuinka saisin rikki kookospähkinän.... //hieno kitara on aivan pirstana, mut kookospähkinä on aivan ehkä vain!" :D

    VastaaPoista
  2. Hahaha :DD Just se biisi soi täällä kun rikottiin kookospähkinää! En vaan muistanu lisätä linkkiä postaukseen.. :D

    VastaaPoista