keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Japanilainen eväsboksi eli bento

Valaiseva otsikko :D On aina niin hankalaa keksiä kuvaavaa otsikkoa...

Mutta kuten (ehkä) otsikosta saattoi jo ymmärtää, olen siis kokeillut tehdä Japanilaisen eväsboksin, eli benton. Eväsbokseistahan on tullut Japanissa päin jo suorastaan taiteenlaji, ja jotkut ihmiset saavat aikaan aivan mahtavan näköisiä bentoja. 
Parhaimmassa tapauksessa boksiin sisään tulee ties mitä hahmoja sekä koristeita, ja kaikki on syötävää!

Lisää tietoa haluavat, menkää vain youtubeen ja laittakaa hakuun bento niin sieltä tulee aivan uskomattomia eväsbokseja sekä ohkeita niiden tekemiseen.

Itse löysin sitten netissä selaillessani useamman kerran ohjeen riisistä tehtävään nalleen joka nukkuu munakaspeitos alla. Se näytti niin kivalta ja helpolta että oli pakko itsekkin kokeilla!

Siinä se on! Ja jos joku ei saa tuosta selvää, niin se on siis nukkuva nalle 

Ja benton ainesosat ovat seuraavat: Nalle on tehty riisitä jonka sekaan kaadoin edellisen päivän tomaattikastiketta. Peitto on munakasta. Tyyny (Joka ei kuvassa hirveästi näy) on samaista riisiä sekä munakasta. Oma lisäni tähän juttuun on pohjalla, "patjana" toimivat paistetut porkkanat ja sipuli. Niistä tuli hyvän makuisia, ja ne olivatkin annoksen parhaalta maistuva osa :)

Ai niin! polkuanturat ja korvat on tehty parmesaanista. Silmät puoliksi leikatusta auringonkukan siemenestä ja nenä kokonaisesta

Tämä kulki eväsboksin tapaan pitkän matkan, ja oli suht ehjä perillä! Osa parmessaaneista oli tipahtanut ja riisit menneet ehä hippusen epäjärjestykseen, mutta nalle oli vielä paikanpäälläkin syömishetkellä hieno! 
Lopuksi nalle syötiin fiilistellen puikoilla, kokisten kera!

2 kommenttia: