keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Gran kanaria! 2/4

Viime kanarianmatka postauksesta onkin jo aikaa, kun on ollut niin valtavasti kiireitä! Nyt kuitenkin virun kotona noroviruksessa, joten kerrankin aikaa on riittämiin! ;)

Jos et ole päässyt lukemaan ensimmäistä osaa matkailusta Gran kanarialla täältä se löytyy!


Viime kerta jäi siis siihen, kun oltiin jo hieman päässeet tutustumaan Gran Kanarian sisämaahan vuokra-auton voimin, sekä lähialueisiin yhden retkikuntalaisista ollessa kipeänä. 


Kimmo onneksi parantui muutaman päivän sairastettuaan, ja pääsimme taas käyttämään vuokra-autoamme!
 Lähdimme ajelemaan merenrannalla mutkittelevia vuoristoteitä (suomalaisena outoa ajatella sanoja ranta ja vuoristo lähekkääin, täällä kun ei ole kukkulan nyppylääkään edes sisämaassa :D).
Etsittiin siis melko lähellä sijaitsevaa Puerto de Moganin kylää. Oltiin kuultu kehuja, ja jossain matkaoppaassa sitä oltiin kutsuttu Gran Kanarian Venetsiaksi! Matkaan meni hieman enemmän aikaa kun luultiin, mutta onneksi sieltä loppujenlopuksi kuitenkin putkahti vuoren takaa pieni Puerto de Moganin kalastajakaupunki.

Pieni....? Sitä se ei näköjään ole ollut ainakaan kymmeneen vuoteen, ja pettymys iski kyllä aika karvaana kun näimme isot Hyperdino ostoskeskukset, suuret tenniskentät ja hotellit ajaessamme kaupunkiin sisään melko kaukana merenrannasta (kaupunki oli levittäytynyt pidemmälle sisämaahan päin, merenranta alaahan on vain rajallisesti). 

Lisäksi ihmettelimme lisänimeä Venetsia, sillä emme nähneet kanaalin kanaalia tai mitään muutakaan venetsiaan viittaavaa. Helpotukseksemme huomasimme kaupungin muuttuvan hieman nätimmäksi mitä lähemmäs rantaa menimme. Rumemmille ja suuremmille rakennuksille löytyi näköjään tilaa vain kauempana rannasta. 

Loppujenlopuksi Kaupunki muuttui oikein pittoreskin näköiseksi lähellä rantaa, missä sijaitsi valkoisia värikkäin koristelluin koristeltuja taloja ja paljon värikkäitä kukkia.

 
Löysimme aivan uimarannan vierestä mukavan parkkipaikan :)!

Kävellessämme aurinkoisilla talojen välissä kulkevilla teillä aloimme ihastua kylään vielä enemmän! Paikan ensivaikutelma petti, pahan kerran! Kadut olivat kävelykatuja, joten niissä kävellessä ei tarvinnut väistellä autoja. Lisäksi joka puolella oli vihreälehtisiä puita, palmuja, pensaita sekä ihanan värikkäitä kukkia!


Myös syy lisänimeen löytyi, nimittäin rannassa talojen ali kulki pieniä kanaaleja, ja yhdessä kohtaa kaupungin läpi kulki hieman pidempikin kanaali, tosin se oli talvisin lähes kuiva :D

Ravintoloita löytyi myös paljon, laidasta laitaan. Eräässä ravintolassa saimme ravintolan itse pienellä kalapaatilla kalastettuista tuoreista kaloista tehtyä ihanaa ruokaa, mutta toisena päivänä (kyllä, palattiin tänne useaan otteeseen C; ) saimme uimarannan viereisestä ravintolasta epäilemättä lämmitettyä pakasteruokaa... Kannattaa siis hieman tutkailla eri ravintoloita!

Puerto de Moganin venesatamassa oli ihanan kirkasta vettä <3! Kuvassa näkyy myös pikkukaloja, joille joku lähellä heitteli leivän palasia.


Voih, tuota aurinkoa on nyt täällä suomen kaamoksessa ikävä!

ohhoh... Noloa, multa on sormi lipsahtanut linssin
alareunaan :D





















Niinkun viimekin kanarian matkaa koskevassa postauksessa, sain tähänkin napsittua kissasta muutaman kuvan. Tosin kuvan kissan pulleasta mahasta ehkä näkyykin, ettei kyseessä ole tällä kertaa kulkukissa,
vaan kahvilan oma lemmiikki :)




Seuraavat päivät oli taas pienoista laiskottelua, josta ei kuvia löydy (voisiko laiskottelua edes kuvata?). Nerokkaasti kuitenkin korjasin matkakynsiäni, jotka olivat alunperin vihreä& tuo nimettömän ihmeellinen liila lakka. Vihreä lakka kuitenkin kului kynsien päästä, joten tein siihen ranskalaisen manikyyrin pinkillä. Pikakuivattaja kuitenkin hieman sotki hommaa...


Jaksaako vielä pysyä mukana? Seuraavana on nimittäin luvassa Las Palmasin retki C;!

Eli ajeltiin jonkin aikaa (parisen tuntia? on koko retken aikana ajettu niin paljon, että ajantaju menee!) Ja saavuttiin parin mutkan kautta (kirjaimellisesti! Käännyttiin väärälle tielle!) Las Palmasiin. Tähystelin vähän, ja vielä ei ainakaan silmiin pistänyt hulppeat pilvenpiirtäjät (mistäköhän olin edes saanut sen mielikuvan? :D)

Etsittiin parkkihalli/parkkiluola, hetki pyörittiin ympäriinsä, ja sitten turistinvaistolla hakeuduttiin lähimpään kahvilaan.


Kahvila näytti valtavan ihanalta kaiken maailman värikkäillä mosaiikkikoristeluineen, ja pikkusiskoni tilasi sieltä kaakaon (huh, tällä helteellä!). Kaakao näytti kieltämättä hyvältä, kunnes maistaessani muistin että kaakao on minusta pahaa. 
Tuosta asiasta ihmiset kyllä aina kyselee ja ihmettelee, että miten voi olla ihminen joka ei pidä kaakaosta. Mun mielestä siinä maussa on jotain... Epämukavaa ja tunkkaista! Mutta vaikka inhoan kaakaota, rakastan suklaata!! Varsinkin Fatserin sininen menee aina C;! Ja suklaakakut!! Ja muffinssit! Paisi sellaiset jotka maistuu kaakaolta.... 

Juu mutta ei sen enempää kaakaosta (varsinkaan lämpimän Kanarianmatkailun merkeissä!).

Lähellä oli joulukuvaelma, sekä pieniä koululaisia luokkaretkellä. 
Kuvaelman suunnasta en kuitenkaan oikein saanut kiinni, ja harjailin sen läpi satunnaisessa järjestyksessä. 


Las palmas ei kyllä aivan ollut sellainen kuin kuvitelmissamme, ehkä vain osuimme valtavan Las Palmasin rappautuneemmalle osalle? 

Päätettiin lähteä ensin vanhan kaupungin puolelle, ja sen jälkeen kävelykadulle shoppailemaan ;)

Vanha kaupunki oli oikein mukava :) Myönnettäkööt että kiertely siellä jäi vähäiselle, kun alkoi nälkä kurnia mahassa (aikaisemmin otettiin siis vain juomat) ja sopiva paikka tuli puiden varjosta näkyviin.


Ei voi olla mahdollista! Meilä löytyy hotellihuoneesta kolme maalausta/piirrosta (tutkin ne tarkalleen, ja ihme kyllä, ne ei ole kopiokoneella monistettuja vaan alkuperäisiä! :D). Yhdessä maalauksessa on eräs kukkula, johon törmäsimme autolla ajaessamme, ja jonka päällä köllöttävästä erikoisen muotoisesta kivestä ei voi erehtyä.
Nyt täällä Las Palmasissa törmäsimme toisen maalauksen maalauspaikkaan, yllä oleva valokuva on kuva kohdasta josta maalaus on maalattu! Valtavia onnenkantamoisia, sillä kummatkin olisi voineet jäädä helposti huomaamatta, ja on muutenkin jo suorastaan ihme että satuttiin samaan paikkaan edes yhden maalauksen maalauspaikan kanssa!

Enää kolmannen maalauksen paikka löytämättä ;)!


Wanha kirkko!

Hieno vanha talo! Tuossa kelpaisi asua!



Löytyihän se mukava toustipaikka!


Isojen puiden siimeksessä oli mukava nauttia toustit. Lisäksi sekoilin uudella kuvankäsittelyohjelmalla ja liittelin salaa kaikkien matka-seuruelaisten kasvoja Mona Lisan ja vapauden patsaan kasvojen tilalle :D 

Cokis oli lasipullosta ja lasissa oli sitruunan siivu sekä jäitä, yksi maailman monista asioista joilla mut saa lahjottua pitämään kahvilasta kuin kahvilasta ehdoitta!



Kaikista huonoin kuva! Kaikissa muissa (paljon parenmissa) näkyy jollain tavalla pikkusisko :D

Jonkun ison merkkitalon portaikolla oli armeija erilaisia, vihreäksi maalattuja rautakoiria. 



Kaupat eivät olleet kummoisia kauppakadulla. Vaikka vaivalla shoppailtiinkin, oli pikkusisko ainoa joka sai ostettua jotain, ja hänkin vain korun. sieltä löytyi H&M, Zara ja muita ketjuliikkeitä, joten kaikkea samaa löytyy myös suomesta. Ehkä pidemmältä tai muualta kaupungista olisi löytynyt paremmat shoppailuapajat, mutta turisteina ei niistä tiedetty.

Murtuneina mentiin jogurttijäätelölle, ja mun omassa on valjosuklaa- ja kinuskikastiketta sekä toblerone rakeita. Se oli varsinainen shoppailun kohokohta!


Puu parka, alkaa vähän tila loppua... :D
Paluu matkalla tömättiin vielä kerran ihmeelliseen Las Palmasin ilmiöön, nimittäin animoituun liikennevaloon. Toisin sanoen liikenevalossa se vihreä tyyppi käveli oikeasti, ja yläpuolella sekunttikello näytti paljon oli vielä aikaa ennen kuin tulisi punainen valo. Kun aika oli lopussa, alkoi vihreä tyyppi juosta. 
Kuvasin tästä kultturishokin aiheuttaneesta ilmiöstä videon, mutta siitä tuli epäselvä ja suttuinen, kun en kuitenkaan voinut pysähtyä suojatielle kuvaamaan ;D

Mutta lopuksi oli aika lähtöön! Haettiin auto, harmiteltiin shoppailemattomuutta ja lähdettiin kokemus (ja lompakko) rikkaampina viilettämään takaisin hotellia päin.



Tähän loppui tämän kertainen matkakertomus, vielä kaksi osaa jäljellä ;> Vielä on tulossa lisää vuorimatkailua, sukellusveneilyä, sekä se ihmeellinen jouluaatto purjeveneellä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti