torstai 17. tammikuuta 2013

BIRTHDAYYY!!!! 14 v!!! :)))) :>


Jeee!!! Ikimuistoiset syntymäpäivät menivät juuri, oikeastaan jo viikko sitten oli oikea päivä, ja toissapäivänä juhlittiin sitä meillä kavereiden kanssa!<3 (julkaisin tämän nyt pahasti myöhässä, tällä hetkellä siitä on lähemäs viikko..)

Ja paljonko täytin? Noh... Neljätoista tuli tällä vanhuksella ikää, ja siinä mukana karmeat suorituspaineet neljätoistavuotiaan elämästä :D

Mutta pääasiassa synttärit ovat kiva juttu, ja siitä kivasta osuudesta kerron nyt :)

Aamu alkoi ihanalla synttärilauluun heräämiselä, ja perinteinen kroisantti aamiainen tuotiin sänkyyn :>! Lisäksi samalla tarjottimella aamiaisen kanssa matkasivat perheen synttärilahjat!!
Kuva kopsattu  täältä.

Yksi lahjoista oli O.P.I:n top ten minilakka kokoelma!! Ehkäpä teen kynnet joissa on jokaisessa yhtä noista lakoista C;! Lisäksi sain mm. mad madventures kirjan, jossa kerrotaan eri maiden kulttuureista ja tavoista, ja jos olet lähdössä matkalle vaikka Kiinaan, voit lukea kirjasta millä tavalla Kiinassa olisi suotavaa käyttäytyä, esim. mikä on kohteliasta, ja mitkä suomalaisille tavaliset asiat ovat siellä äärimmäisen epäkohteliaita. Todella kiinnostava kirja!


Sain tietää että peukun näyttäminen on joissain maissa törkeää, ja että tietyissä maissa ei saa kehua liikaa sisustusta, koska muuten talon isäntä kokee velvollisuudekseen lahjoittaa sinulle kehumasi taulun tai vaasin ;D.









Illemmalla syötiin vähän juustokakkua, ja isä ja mummo tulivat myös meille :) ikävä kyllä olin tuolloin jo kipeänä ja oksennustaudissa :(
Kynttilät olivat muutan mahtavan hienot! Oikeanpuoleisessa kuvassa näkyy, että välillä kynttilöistä tuli tuollaisia "sähikäisiä".

Isä toi siis mukanaan tuon kakun, ja toi mukanaan hieman muutakin... lahjani nimittäin!


ja se lahja.... oli..... MINIJÄRKKÄRI!!! Mun ilmeeni oli varmaan todella näkemisen armoinen kun avasin sen paketin!! Ihmettelin että mikä se oli, ja kun avasin sen niin hoin jotain:  Vau! Oikeesti!? Omg! jne. muita sanoja joiden käyttäminen ei olisi oikeesti tippaakaan mun tapastani :D (tai no jos ruvetaan pilkunviilaajiks, niin tota oikeesti sanaa tulee muutenki käytettyy kyl aika paljon... Esim. kiinnostusta näytän kaverien juttuja kohtaan kysymällä dramaattisissa kohdissa oikeesti? :D:D)

Enää opettelen hieman käyttöä, ja alkaa tänne blogiin tulemaan aivan uuden tasoisia kuvia!!



Muutaman päivän päästä alkoi valmistelut synttärijuhlia varten. Synttärikakuksi tuli epätavallinen lime-marenkikakku, kun ne perus täytekakut alkaa käydä tylsiksi vuosia tullessa. Lisäksi se on yksi mun lempi kakuistani (vai sanotaanko sitä piirakaksi?) niin että ihan hyvä valinta :)

Kuten näkyy, kakun marenki on vaaleanpunaista! Lisäksi lime-täytteestä piti tulla kirkkaan vihreää, mutta vasta kun oltiin kaadettu se tuohon vuokaan muistettiin ettei oltu värjätty sitä ;D Keksin sitten nerokkaan idean: Tiputtelin siihen jo vuoassa olevan täytteen päälle vihreää karkkiväriä, ja sekoitin sitä varovasti sekaan lusikan varrella! Eikös tuollaista epätasaista värjäystä kutsuta marmoroinniksi?



Lisäksi tein Macaroneja, joiden täyttö oli suorastaan yhtä juhlaa!




Oranssi= appelsiini, vaaleanpunainen= vadelma ja sininen=valkosukaa.

Macaroneja tein kolmessa eri värissä & maussa, Appelsiinni, vadelma ja valkosuklaa :)

Macaronit itsessään olivat minikokoisia, sellaisia pikkuriikkisiä mini-Macaroneja!




Juhlat itse meni ihanasti :)) Seura oli mahtavaa, ja mentiin yhdessä aluksi kattomaan se Hobitti leffa. 

Lisäksi paras juttu oli koko päivältä se, että näin yli puoli vuotta Brasiliassa asuneen ystäväni taas!!! Tähysteltiin toisen kaverin kanssa jännittyneinä finkinon ovelle, että milloin se sieltä tupsahtaa!
Samaan aikaan kun tähysteltiin, niin kyseinen tyyppi (Emma) oli hiipinyt meidän selän taakse, ja hyppäsi sieltä niskaan :D!! Parempi kun lahjat ja juhlat oli kyllä tavata taas vanha ja rakas ystävä, jonka             
oon tuntenut yli puolet elämästäni :))):) Hoin jotain älyttömiä sananpätkäsiä vielä enemmän kuin  
Kameran saadessani!

Onnellisina lähdettiin kohti leffasalia, mutta ensin poikettiin ostamaan leffakarkit, limut, popparit ja sen sellaista. Jono yllätti pituudellaan, ja ihan jo jonotamiseen saattoi mennä 15-20 min (+ mun odotettavissa oleva valinnanvaikeus irtokarkkien kanssa, sähläys siitä miten saadaan limut ja popparit halvimmalla, sekä kuitenkin huolehtiminen siitä rahojen riittämisestä ja laskeskelusta). Rynnättiin yläkerran ykkös-salin eteen, vain huomataksemme sen olevan jo kiinni (oli varmaan ollut jo jonkin aikaa). Koputettiin muutaman kerran oveen, kunnes urhea Laura soitti asiakaspalvelunumeroon. 
Alle minuutissa saapui kiltti mies avaamaan meille oven, ja kertoi että 3D lasit löytyy sivusta. 

Menin hakemaan laseja ja kannoin samalla jumbopoppareita (ei minun, parin kaverin yhteiset) kun luontaisen iloinen Laura huitaisi popparit käsillä elehtiessään komeasti nurin lattialle. Aloin äkkiä kerätä poppareita, joista lähes kaikki olivat lattialla, takaisin boksiin. 
Sama mies joka oli kiltisti avannut meille oven, tuli taskulampun kanssa katsomaan mitä häsläsimme lattialla. Minä kauhoin poppareita polvillani kiireesti takaisin, ja laura auttoi minua. 

Mies kiltisti kertoi, ettei meidän tarvitse siivota niitä lattialta, siivoja voi tehdä sen myöhemmin. En oikein kehdannut kertoa että ajattelin ne vielä syötäviksi, joten kiitin ja lähdimme jälleen melkein täyden popparikulhon kanssa suunnistamaan paikoillemme. 
Mies huikkasi peräämmee, että voimme vain valita jotkin vapaat paikat, joka oli ihan hyvä, niin vältyttiin lisädraamalta. Istuttiin kymppirivin reunoille.

Onneksi noin suositussa leffassa oli paljon mainoksia, ja itse leffaa oli ehtinyt mennä vain hieman ;D

Leffa oli hyvä, ja 3D tekniikka mahtavaa!! Pääsi suorastaan sisään tarinaan :>. Ehkä vähän liikaakin niissä ällöttävissä Klonkku kohdissa... 


Loppu leffa-aika meni ilman suurempia nolouksia... Melkein kolme tuntia on kuitenkin niin pitkä aika, että vika tunti meni jalat ristissä, ja leffan loppu tuli tarpeeseen! lisäksi Anniinan popparikulhon pohjassa oli reikä, ja Anniinaa seurasi ohut popparimurusten jana.





Kotona odotti pitsaa, jonka jälkeen syötiin syntärikakkua ja suklaafondueta erilaisilla dipattavilla :)


Juuu... Se täytteen "marmorointi" jälki ei oikein ollut täydellsitä...  Näyttää vähän homeiselta :D


Lahjoista ei ole kuvaa, mutta sain paaaljon kaikkea ihanaa!! <3
Ehkä kaikkein käytännöllisin lahja oli sateenvarjohattu :D:D se on siis sellainen pieni sateen varjo, joka pistetään pään päälle hienoksi hatuksi :D Mentiin myös viereiseen autioon puistoon kokeilemaan yhtä lahjaa, sellaista tuubia, jota kääntämällä sieltä pelmahti ilmoille valtava hopeisten jättiglittereiden pöllähdys!

Siinä kaikki, oli parhaat mahdolliset synttärit, kiitos seuran ;) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti