sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tallinna, voi ihana Tallinna! Päivä 1/2

Tänä aamuna lähdettiin sitten kymmenen maissa kohti laivaterminaalia, koska luvassa oli matka Viroon!


Yritin äkkiä ehtiä saada jotain kynsille, kun alkoi liikaa häiritä tuo vanha lakkaus. Aika ei riittänyt loppujen lopuksi kuin lakkaamiseen, ja hädin tuskin siihenkään. Sitten vain kiireellä liikeelle!
Kerrankin sain meidän pikku Rudista kuvan, ja näistäkin kuvista 95% epäonnistui... Tässä Rudi huomaa isän saapuvan, ja sen takia on kerrankin paikallaan :D



Ja sitten äänekäs tervetulotoivotus!

Laivalla aika meni lunkisti, saatiin varattua melko hyvä paikka, ja syöitiin yhtä sun toista.


Ja sitten vihdoin Virossa! Käveltiin vanhaan kaupunkiin, kun matkakin oli niin lyhyt. Sen paikan viehätys ei vain ikinä katoa <3 Kaikki ne talot on hieman epäjärjestelmällisesti, ja hyvin epäkäytännöllisesti nykyajan kannalta. Talot hieman vinossa, kadut risteävät oudoissa kohdissa, pieniä kujia, joihin edes auto ei mahdu ajamaan... Juuri siinä on paikan viehätys! Nykyään kaikki lasketaan niin tarkkaan, jokaisella rakennuksella on tarkkaan mietitty paikkansa. Tuohon aikaan rakennettiin vain talo sinne minne mahtui!


Toriaukeamalla oli... Tori? Vielä ei ehditty kurkkaamaan, kun oltiin etsimässä hotellia, mutta sovittiin että myöhemmin mennään tutkimaan tarkemmin.

Ja sieltähän se meidän hotelli löyti! Katolta oltiin juuri tiputtamassa lunta, joten odoteltiin hetki tuossa vieressä.
Kun oltiin jonkin aikaa oltu hotellissa, lähdettiin taas ulos. Ja, talven oikkujen mukaan, olikin ehtinyt jo tulla pimeää! kun oltiin kävelemässä vanhasta kaupungista pois, törmättiin aivan ihmeelliseen taloon! Näyttää aivan siltä, kuin talo olisi päättänyt lähteä kävelylle, ja pysähtynyt odottamaan liikennevaloihin :D Vai mitä?


Se ei ollut ainoa outo rakennus... Kuvassa ei oikein näy, mutta tuosta vanhasta talosta nousi tuollaisia törtsöjä, jotka ilmeisimmin olivat konttoritiloja... :D

Pitkän etsimisen jälkeen löydettiin vihdoin ravintola, joka täytti laatukriteerimme ;D (=halpa ja hyvä).
Ulkopuolella loisti ihmehökkeli, jossa lasiputken sisällä meni liekki... Siinä oli hyvä lämmitellä kylmentyneitä sormiaan! ;>



Annettiin kortit, joilla pystyi ostamaan rajattomasti ruokaa eri pisteistä (pizza, salaatti/antipasti/keitto, pasta, baari) kunhan vain muisti lopuksi maksaa korttiin hiljattain kerääntyneen laskun kassalla. Onneksi laskua ei korttiin kaameasti päässyt kerääntymään, nimittäin ainakin pizzojen hinnat (joita me kaikki tilasimme) olivat 4,90-7,90. Limujen kanssa koko laskusta tuli siis per. henkilö hieman alle kymppi!


Sisustuskin oli mieluinen, vaikka ylhäällä näkyvä pöytä ei ollutkaan vapaana silloin kun olisimme tarvinneet. Joka pöydästä löytyi kahta ruukku-yrttiä, suolaa ja pippuria, sekä liiviöljyä ja balsamicoa.
Lisäksi pöydät oliva täyttä puuta, selkänojissa aitoa nahkaa, ja mausteita, yrttejä sekä öljyjä säilytettiin aidosta marmorista tehdyissä jutuissa. Jopa valot olivat sopivia; ei liian pimeää, ei liian valoisaa. Paikka minun mieleeni siis!
Valaistus ei ollut aivan niin hämärä kuin kuvassa, mutta kännykässä oli pienoisia valoitusongelmia...
Ruoka saapui!
Pizzalistassa oli kattava määrä eri pizzoja, lisäksi erillisellä paperilla olivat kuukauden erikoispizzat. Itse tilasin ihan vain pizzan herkkusienillä ja ruckolalla, jota ei siis löytynyt listasta ollenkaan. Taustalla näkyy myös pikkusiskon salami pizza.

Pizza oli reilusti laadukkaampaa kuin kotipitsassa, mutta Puttesin taikka liuskiksen pizzojen tasolle se ei päässyt. Aineet kuitenkin olivat hyviä, tuoreita, ja isoina palasina siellä seassa (ei sellaisena kinkkuhileenä tai muuna mössönä siis).


Seuraavaksi menimme kauppakeskus Viruun, josta löytyi niin ihana kamera, että tuollaisen jos saisin niin sekoaisin! Enää vain pitäisi keksiä, mistä saisi tuohon rahat ;)

Virusta löytyi konadin koju, josta ostin pitkään himoistemani leimaus laatan n. 66, sekä uuden valkoisen lakan, kun vanha on suorastaan raivostuttava... Oho :D hinta on jäänyt tuohon :D:D No jaa... En edes ostanut lattaa omilla rahoillani, vaan kiltti isäni suostui ostamaan sen vironmatkan tuliaisiksi.


Tässä vielä lähikuvaa laatasta! Se on varmasti huippukäevä, kun nuo kaikki kuviot on aika monikäyttöisiä :)




Sitten vain torin kautta ja glögi kädessä takaisin hotelliin :)



Tässä on muuten kuva siihen aikaisenpaan liittyen, kun puhuin siitä kuinka erilainen tää vanha kaupunki on. Tässäkin tiet risteää oudoista kohdista, ihmeellisen epäsymmetrisesti, talot on eri kulmissa ja yhden ali menee jopa tunneli! Isäni sanoja lainatakseni: "Ihan kuin jonkun näytelmän lavaste"!

Aijai! Oikea unelmasaalis! Mulla on aina ollut tapana ottaa talteen hotellien ilmais shampoot ja muut,  kun ne on niin käteviä matkoilla, uimahalleissa jne. Lisäksi ne on joka hotellissa omanlaisia, niin että niitä käyttäessä voi muistella sen kerran matkaa :)
Loppuilta menikin hotellihuoneessa makoillessa...


Tralalalalalalalallaa täällä vessapaperi on kiinnitetty kiinni tollasella hienolla tarralla! No, nytpä se on mun otsassani, ja sekoilen ympäri huoneistoa vessakoriste otsassa. Taidan olla jo turhan väsynyt... eli huomiseen siis!

(huom. Oli ongelmia kuvien kanssa, joten sain postattua tämän vasta nyt aamulla)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti